Tweede generatie bedieningspanelen van Siemens

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

De Siemens-divisie Industry Automation brengt een nieuwe generatie bedieningspanelen voor eenvoudige toepassingen op de markt. De Simatic HMI Basic Panels met diameters van 4 tot 12 inch geven toegang tot een volledig grafische bediening en monitoring, en beschikken over een hoge resolutie widescreen met 64 duizend kleuren. Zoals bij alle Simatic HMI Panels zijn er standaard tal van softwarefuncties geïntegreerd, zoals een alarmsysteem, receptbeheer, trendfunctionaliteit en taalomschakeling. Zo kunnen gebruikers visualiseringstoepassingen ontwikkelen en gebruiken. Wanneer de eisen hoger worden, kunnen de projecten die voor een Basic Panel zijn gemaakt, worden overgezet naar apparaten uit andere prestatieklassen of met andere displayformaten.

De tweede generatie Simatic HMI Basic Panels beschikken over een USB-interface voor muis, toetsenbord, barcodescanner of USB-stick – bijvoorbeeld voor archiveringsdoeleinden. Dankzij Profinet- en Profibus-DP-interfaces is ook integratie in het automatiseringsnetwerk mogelijk.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.

Gerelateerde artikelen