Tweede editie voor haven-incubator

Leestijd: 1 minuut

Port Innovation Lab, de start-up-incubator van Yes!Delft en het Havenbedrijf Rotterdam, trapt binnenkort zijn tweede ronde af. Het programma begon anderhalf jaar geleden en heeft intussen veertien starters aan zich gebonden. Volgende maand kunnen nieuwe start-ups zich aanmelden voor het programma, waarbij ze drie maanden intensief begeleid worden in het ontwikkelen van hun businessmodel.

Het Port Innovation Lab is gericht op starters met haven- en scheepvaartgerelateerde activiteiten. De huidige bedrijvengroep omvat veel spelers die aan data-analyse werken: Next Ocean voorspelt de golfslag de komende minuten, We4sea wil brandstofgebruik van schepen, Teqplay richt zich op de logistiek in havens, Semiotic Lab wil machinefouten voorspellen en Davis spoort falende koelapparatuur op. Ook is er Atmos UAV dat werkt aan een drone die vliegt als een vliegtuig maar landt als een helikopter, en Seastate5 dat zich bezighoudt met hijsen en kantelen van zware windmolens. Delft Hyperloop en Vibes zijn ook onderdeel van het programma.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.

Gerelateerde artikelen