Tweede call for Fieldlabs geopend

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

De stuurgroep Smart Industry heeft besloten dat er per 4 februari 2016 nieuwe voorstellen bij het programmabureau Smart Industry kunnen worden ingediend. Dat schrijft EZ-minister Henk Kamp in een brief aan de Tweede Kamer. Er is op voorhand geen limiet aan het aantal voorstellen. Het verkrijgen van de status van Smart Industry Fieldlab betekent overigens niet automatisch dat er publieke financiering beschikbaar komt. De nieuwe Fieldlabs zullen zich aansluiten bij het bestaande netwerk van Fieldlabs. In dit netwerk worden informatie en goede voorbeelden uitgewisseld en worden gezamenlijke projecten uitgevoerd.

Uitgangspunt bij de financiering van de Fieldlabs zijn private investeringen. In aanvulling daarop kunnen de Fieldlabs gebruikmaken van verschillende financiële instrumenten zoals de MIT-regeling en de TKI-toeslagregeling uit het Topsectorenbeleid, Horizon 2020, regionale programma’s en de Efro-middelen. ‘Het is niet op voorhand te zeggen of een beroep op deze regelingen succesvol zal zijn. Dit hangt af van de kwaliteit van de voorstellen’, waarschuwt Kamp. Zo zijn in de eerste ronde drie Fieldlabs in eerste instantie niet gehonoreerd door Efro Zuid. Bij alle Fieldlabs van de eerste tranche die zijn goedgekeurd binnen de Efro-programma’s heeft EZ tot nu toe financieel bijgedragen via de inzet van Rijkscofinanciering.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.