Tweede AI-master TUE speelt in op behoefte aan AI-ingenieurs

Alexander Pil
Leestijd: 2 minuten

Vanaf dit najaar biedt de TU Eindhoven een nieuwe masteropleiding aan die speciaal gericht is op iedereen die zich wil verdiepen in nieuwe systemen op het snijvlak van artificial intelligence en advanced engineering. Accreditatie van het programma is onlangs goedgekeurd door de Nederlands-Vlaamse Accreditatie Organisatie. Het nieuwe programma is de tweede volwaardige AI-master aan de TUE en past in de Eindhovense ambitie om de AI-engineer van morgen op te leiden.

De master Artificial Intelligence and Engineering Systems (AI&ES) is bedoeld voor studenten die geïnteresseerd zijn in het bestuderen en onderzoeken van AI-methoden en -techniek, met als doel nieuwe producten te ontwikkelen in een breed scala aan toepassingen, van robotica, slimme steden en gezondheid tot mobiliteit en energie.

Marion Matters, vice-decaan van de faculteit Electrical Engineering en een van de mensen achter de nieuwe master: ‘De toepassing van AI in de huidige technische systemen is geen peulenschil. Het vereist een relevante disciplinaire basis, in combinatie met vaardigheid in zowel AI als systeemengineering.’

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.