Twee triac-bordjes van LCR

Pieter Edelman
Leestijd: 1 minuut

LCR Electronics heeft met de EC102 en EC103 een serie slimme digitale closed-loop triac-controleborden uitgebracht voor het reguleren van motorsnelheden tot 2 procent. Samen met de lage prijs vanaf 8 dollar per eenheid maakt de nauwkeurigheid de bordjes geschikt voor commerciële en consumententoepassingen. De EC102 en EC103 accepteren sensorfeedback in variabele voltage- en frequentietypen. De controlemethode voor beide bordjes omvat een softstart geoptimaliseerd voor gebruik met universele motoren.

De EC102 gebruikt een stroomvoorziening gerelateerd aan de netspanning. Op de EC103 zijn de inputs daarentegen geïsoleerd van de AC-toevoer, wat de interface naar andere apparatuur vereenvoudigt aangezien er minder isolatiepunten nodig zijn. Beide bordjes hebben een bidirectionele elektronische switch die de stroom in een van beide richtingen kan doorlaten. Door het closed-loopontwerp zijn snelheden te selecteren met variabele inputs, zoals knoppen, handels of presets. Ledjes zijn aangebracht voor stroom- en statusindicatie.

De bordjes hebben een operationeel bereik van -40 tot 85 graden Celsius en een optionele conformal coating. Beide bordjes presteren goed in warme, vochtige en stoffige omgevingen, maar ook bij lagere temperaturen. De bordjes hebben een standaard belasting van maximum 12 A, maar dit kan eventueel worden verhoogd. Het inputvoltage bedraagt 120/240 V AC.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.

Gerelateerde artikelen