Twan Heetkamp koelt trailer met elektrische aandrijving

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Op de Venray Carrosserie Vakdagen heeft Twan Heetkamp Trailers een koeltrailer gedemonstreerd waarvan de motor zonder brandstof loopt. De TRS-koelmotor draait op accu‘s die op twee manieren worden gevoed. Zonnepanelen op het dak van de trailer leggen de basis. Dit wordt aangevuld via een speciale as van het Valkenswaardse Valx die de remenergie van de truck naar de koelmotor overbrengt. Het prototype is klaar en functioneert. De komende tijd gaat Twan Heetkamp verder met testen, onder meer een zware technische praktijktest op de Daf-testbaan. Het uitgangspunt is dat de koelmotor net zo functioneert als een normaal, op diesel aangedreven type.

De terugverdientijd van de trailer ligt naar verwachting op ongeveer zes jaar. Het extra gewicht bedraagt tussen de 700 en 800 kg. Partners in het project zijn TMC, TRS, TRTA, TPTS en Valx.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.