Tu’s zakken verder weg in THE-universiteitsranglijst

Collin Arocho
Leestijd: 1 minuut

Net als bij de ranking van vorig jaar doen de Nederlandse technische universiteiten het wederom slecht in de Times Higher Education (THE)-wereldranglijst voor universiteiten. Eindhoven daalde vorig jaar van plaats op 187, maar is nu, net als Twente, om uit de top 200 te vallen. Delft boekte minimale vooruitgang, steeg drie plaatsen ten opzichte van vorig jaar en kwam op plek 75 terecht. De hoogste positie in Nederland is voor Wageningen University & Research, dat negen plekken klimt naar nummer 53.

KU Leuven staat opnieuw bovenaan in de Benelux en klimt drie plaatsen naar 42. ETH Zürich behoudt zijn plek als hoogstgenoteerde universiteit in continentaal Europa en zakt één plaats naar 15. Het Britse Oxford staat opnieuw bovenaan de ranglijst en is de enige niet-Amerikaanse universiteit in de top 10. De 2022 THE World University Ranking omvat meer dan 1600 universiteiten in 99 landen en gebieden op basis van dertien prestatie-indicatoren die de prestaties van een instelling meten op vier gebieden: onderwijs, onderzoek, kennisoverdracht en internationale vooruitzichten.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen