TU’s krijgen elk 11 miljoen voor verbetering onderwijs (update)

Pieter Edelman
Leestijd: 2 minuten

In het nieuwe sectorplan voor het techniekonderwijs en -onderzoek van de 3TU-federatie willen de drie TU‘s de komende jaren fors inzetten op het techniekonderwijs. Ze willen studie-uitval terugdringen en meer techniekstudenten binnenhalen. Op dit moment slagen ze hier onvoldoende in, stellen ze in het sectorplan. Daarvoor vragen en krijgen zij de komende drie jaar in totaal 33 miljoen euro van het ministerie van Onderwijs.

Het sectorplan bestrijkt de periode 2011 tot 2015. Het is de derde keer dat de TU‘s het opstellen. De eerste maal leidde tot de oprichting van de 3TU-federatie, waarin de universiteiten van Delft, Eindhoven en Twente afspraken gezamenlijk te zullen optrekken in onderwijs en onderzoek.

Als concrete maatregelen om het techniekonderwijs te verbeteren, noemen de drie TU‘s een betere aansluiting met het vwo en het hbo en meer aandacht voor het wiskundig onderwijs. Het wordt voor docenten mogelijk om zowel aan een TU als in het voortgezet onderwijs te werken en er worden meer docenten aangetrokken voor de wiskundige kernvakken. Daarnaast wordt er een nieuw centre of excellence opgericht binnen de 3TU-federatie voor universitair onderwijs en moet de aansluiting op het bedrijfsleven verbeteren.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.