Turck-sensor bepaalt positie in hydraulica

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Met zijn magnetostrictieve positiesensorreeks LTX zegt Turck een geoptimaliseerde positiebepaling te kunnen bewerkstelligen in hydraulische cilinders. Dankzij de goede schok- en trilbestendigheid zijn de sensoren geschikt voor gebruik in machinebouw en ruwe werkomgevingen. De serie is een uitbreiding op Turcks portfolio van inductieve LI-positiesensoren voor applicaties waar een magnetische oplossing nodig is. De LTX-serie valt in beschermingsklasse IP68 en is bestand tegen veel chemicaliën en oliën.

De slijtvaste LTX-componenten leveren precieze meetsignalen met hogere lineariteit en herhaalnauwkeurigheid, aldus Turck. Ze zijn leverbaar met een analoge uitgang (4 tot 20 mA, 0 tot 10 V DC) of met een digitale SSI-uitgang. Een driekleuren-led bij de sensoruitgang geeft continu de actuele apparaat- en signaalstatus aan. Het lage verbruik van typisch 1 watt maakt het mogelijk de sensor direct aan te sluiten op een aanwijs-, controle- of interfacemodule.

FOTO: Turck 1411.jpg

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.

Gerelateerde artikelen