Turck nadert half miljard omzet

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Voor 2015 verwacht Turck rond de 500 miljoen euro aan omzet te draaien. Als de Duitse automatiseringsspecialist die mijlpaal haalt, heeft het dit jaar een groei doorgemaakt van 14 procent in vergelijking met 2014. ‘We zullen ons gestelde groeidoel van 5 procent sowieso overtreffen’, zei Turck-directeur Christian Wolf vorige week tijdens de jaarlijkse persconferentie van het bedrijf. Voor 2016 is opnieuw een groei van vijf procent het doel van Turck.

Het aantal Turck-medewerkers steeg van drieënhalf- naar vierduizend. Dat komt voor een groot deel doordat Turck zijn voormalige productiepartner in Mexico heeft ingelijfd. Dat personeel werkt nu in de nieuwe Mexicaanse fabriek van Turck. ‘Ook dit jaar heeft Turck in de toekomst geïnvesteerd’, aldus Wolf. ‘Alleen in Mexico was dat al zo’n tien miljoen euro. Met de bestaande productiesites in Duitsland, de VS en China kunnen we nog flexibeler inspelen op de wereldwijde marktvraag.’

Turck gaat zich de komende vijf jaar vooral richten op ontwikkeling in Zuidoost-Azië. Het regionale hoofdkwartier komt in Singapore. Daarna betreedt Turck de markten van Maleisië en Thailand. In de derde fase legt Turck de focus op Indonesië en Vietnam.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.