Tuimelschakelaars voor zware industriële omgevingen

Pieter Edelman
Leestijd: 1 minuut

C&K Components brengt twee contactloze analoge tuimelschakelaars uit gebaseerd op het Hall-effect. Deze AR3- en AR5-rockers gaan bijzonder lang mee met een levensverwachting van meer dan twee miljoen actuaties, kortsluitingbescherming en geïntegreerde temperatuurcompensatie. Beide schakelaars hebben één standaard sensor en een optionele tweede voeler. Daarmee zijn ze geschikt voor off-road voertuigen en zware industriële apparatuur.

De AR3-schakelaar heeft een operationele kracht tussen de 4 en 6 N met een maximale verticale belasting van 30 N. De maximale output is 1 mA bij een temperatuurbereik van -35 tot 70 graden Celsius. De schakelaar geniet IP65-bescherming.

De AR5-schakelaars hebben ook deze specificaties, maar zijn bovendien voorzien van een optionele detent/over travel life van meer dan 200 duizend cycli en een optionele latching life van meer dan 100 duizend cycli. Bovendien werken ze bij temperaturen van -40 tot 85 graden Celsius.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.

Gerelateerde artikelen