TUE-spin-off Microalign ontvangt investering voor fotonica-assemblagetechnologie

Paul van Gerven
8 december 2021

Startup Microalign heeft een investering binnengehaald van de geïntegreerde-fotonicaversneller Photondelta en het Smart Industries TTT Fund, dat wordt beheerd door Innovation Industries. Om een knelpunt in de assemblage van geïntegreerde fotonicamodules op te lossen – namelijk de verbinding leggen met optische vezels – werkt de spin-off van de Technische Universiteit Eindhoven aan een mems-gebaseerde micropositioneringsstage om tientallen optische vezels te manipuleren en uit te lijnen met een nauwkeurigheid van minder dan een micrometer. Microalign zal het nieuwe kapitaal gebruiken om zijn commerciële inspanningen te versnellen en verder te bouwen aan zijn technologie.

De Microalign-vezelpositioneringsmethode biedt mogelijkheden voor uitlijning per vezel en gelijktijdige controle voor alle vezels.

‘We zijn verheugd om innovatieve startups zoals Microalign in ons ecosysteem te zien ontstaan. Hun technologie zal bijdragen aan de industrialisering van de toeleverketen omdat het het back-endproces bij assemblage en testen versterkt. Hierdoor kunnen onze partners efficiënter betere producten produceren. De oprichting van startups zoals Microalign is ook een bewijs van het positieve klimaat voor deeptech ondernemers binnen ons ecosysteem’, aldus Pieter Klinkert, fondsmanager bij Photondelta.