TUE moet 13,5 miljoen besparen

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Volgend jaar moet de TU Eindhoven 13,5 miljoen euro bezuinigen. Dat meldt de universiteitskrant Cursor. Het bedrag kan in de jaren daarna verder oplopen. Het college van bestuur denkt niet dat deze besparingsronde zal leiden tot grote reorganisaties, maar sluit niet uit dat op kleinere schaal wel klappen zullen vallen. Het zet wel door met het Strategisch Plan 2020, de nieuwbouwplannen voor Elektrotechniek en Technische Natuurkunde en de herziening van het bacheloronderwijs.

Het grootste gat in het budget wordt geslagen door het verlies van marktaandeel in inschrijvingen, graden en promoties. De overheid keert daardoor 4,9 miljoen euro minder uit. Ook heeft de TUE te maken met een landelijke efficiëntiekorting op onderzoek, waardoor ze nog eens 4,5 miljoen minder ontvangt. Naast minder inkomsten steekt de Eindhovense universiteit in 2012 ook geld in nieuwe ontwikkelingen zoals faciliteiten voor Biomedische Technologie en verhuiskosten voor apparatuur van Technische Natuurkunde. Alles bij elkaar betekent dat dat er 13,5 miljoen euro minder beschikbaar is voor de normale zaken.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.