TUE installeert apparatuur van SALD

Nieke Roos
15 maart 2022

De TU Eindhoven heeft een nieuwe machine voor spatial atoomlaagdepositie gekregen van hun stadsgenoten bij SALD. De levering maakt deel uit van een uitgebreide samenwerking tussen de universiteit en de startup in een nationaal onderzoeksproject gefinancierd door NWO om nieuwe toepassingsgebieden voor de depositietechnologie te ontsluiten, bijvoorbeeld in Li-ion-batterijen. De apparatuur is opgesteld in het laboratorium van TUE-hoogleraar Erwin Kessels, waar het zal worden gebruikt om sald-processen onder verschillende omstandigheden te testen.

SALD’s onderzoeksinstrument uitgerust met een handschoenenkastje om ald-experimenten uit te voeren in een gecontroleerde atmosfeer. Foto: About.Today voor SALD

‘Toegang tot deze laboratoriumtool is van onschatbare waarde voor het succes van het project’, zegt projectmanager Bart Macco, een medewerker in het lab van Kessels. ‘We kunnen er heel snel nieuwe processen, nieuwe materialen en nieuwe substraten mee testen.’ De SALD-machine is geoptimaliseerd voor R&D en kan eenvoudig worden aangepast om de invloed te beoordelen van verschillende parameters op het sald-proces.