TUE-faculteit Werktuigbouwkunde gaat ondernemen in kennis

René Raaijmakers
Leestijd: 6 minuten

In maart van dit jaar komt IME Technologies uit de startblokken. De start-up gaat ondernemen met kennis uit de faculteit Werktuigbouwkunde van de TU Eindhoven. Met de winst moet de faculteit meer armslag krijgen voor onderzoek. Oprichters Jan van Helvoirt en Ramon Solberg sleepten inmiddels een subsidie in de wacht voor een 3TU-project.

Het kersverse bedrijf IME Technologies heeft de ambitie om een brug te slaan tussen de academische wereld en de industrie. De starter krijgt de taak om nieuwe kennis en inzichten vanuit de TUE naar de markt te brengen en de industrie te bedienen bij kortlopende research. Voor vragen naar dit soort toegepast ontwikkelingswerk moesten de werktuigbouwkundige academici voorheen nee verkopen. Nu springt IME Technologies bij met hand- en spandiensten.

Directeur en medeoprichter Jan van Helvoirt vertelt dat hij ook nog zendingswerk moet verrichten. ’Wij merken dat het nog heel wat voeten in aarde heeft om iedereen ervan te overtuigen dat vrij wetenschappelijk onderzoek en geld verdienen met de uitkomsten van dat onderzoek elkaar niet bijten. De maatschappij kan niet zonder dat onderzoek, maar de wetenschappers hebben er ook wat aan, namelijk extra financiering voor hun research.‘

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.