TUE-eredoctoraat voor micromechanicus Norman Fleck

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Professor Norman Fleck van de universiteit van Cambridge krijgt tijdens de Diesviering op 24 april een eredoctoraat van de Technische Universiteit Eindhoven. Dat heeft rector magnificus Hans van Duijn maandag bekendgemaakt op de nieuwjaarsreceptie van de universiteit. Voorafgaand aan uitreiking is op de TUE een symposium onder de naam ā€˜Future directions in micromechanicsā€™ waar Fleck een prominente plaats inneemt.

Fleck is een wereldwijde autoriteit op het gebied van micromechanica. Zijn Cambridge Centre for Micromechanics richt zich op het voorspellen van macroscopisch gedrag van materialen aan de hand van een goed begrip van de microstructuur. Doel is om de eigenschappen van nieuwe materialen te kunnen berekenen zonder dat daarvoor een scala aan trage, routinematige experimenten nodig is. Sterker nog, Fleck en zijn medeonderzoekers willen vooraf de optimale microstructuur kunnen bepalen in plaats van de gebruikelijke trial-and-error-weg te bewandelen.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naarĀ 024 350 3532Ā of stuur een e-mail naarĀ info@techwatch.nl.