TUE en Fontys werken samen om bètatalent in Brainport te versterken

Collin Arocho
Leestijd: 1 minuut

De Technische Universiteit Eindhoven en Fontys Hogeschool zijn een nieuwe samenwerking aangegaan. Tijdens een ontmoeting met onderwijsminister Ingrid van Engelshoven hebben de twee Eindhovense onderwijsinstellingen een overeenkomst getekend om de werving en overstap van studenten te coördineren en te optimaliseren, naast hun eerder opgezette gezamenlijke technische studieprogramma. Met dit convenant willen de partners studenten het best mogelijke onderwijs bieden en de Brainport-regio voorzien van de hoognodige, hoogopgeleide ingenieurs.

In deze samenwerking coördineren TUE en Fontys cursusinformatie en ondersteuning voor studenten ‘aan de poort’, zodat ze hun hoger onderwijs op de juiste plek kunnen beginnen. Vervolgens zullen de partners de opleidingen harmoniseren, zodat studenten vlot kunnen schakelen van de ene instelling naar de andere. Hiermee sluiten de twee instellingen aan bij de ambities van de recente Strategische Agenda Hoger Onderwijs van het ministerie. ‘Deze samenwerking tussen Fontys en TUE, met een belangrijke rol voor de industrie, is van enorm belang voor de regio’, zegt minister Van Engelshoven. ‘Het draagt ​​bij aan het terugdringen van het tekort aan hoger opgeleide technische staf en het biedt meer kansen voor studenten.’

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.