TUE benoemt Gerrit Peters tot hoogleraar werktuigbouwkunde

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Gerrit Peters is sinds begin maart persoonlijk hoogleraar aan de TUE-faculteit Werktuigbouwkunde. Hij dankt zijn promotie volgens de universiteit aan zijn ‚Äôinternationaal aantoonbaar unieke wetenschappelijke bijdragen‚Äė op het gebied van stromingsleer (reologie) en kunststofverwerking. De benoeming van Peters is persoonsgebonden, wat betekent dat er na zijn emeritaat geen opvolger komt.

Peters houdt zich bezig met constitutief modelleren, mengen, flow-induced kristallisatie, reactieve verwerking, folieblazen en spuitgieten van semikristallijne polymeren en elektrospinning. Hij neemt ook deel aan het onderzoek van de biomechanica waar hij betrokken is bij de ontwikkeling en het testen van hartklepprotheses, het kweken van hartkleppen en de reologie van verschillende biologische weefsels zoals hersenweefsel, bloedproppen, huid en vet. Ook ontwikkelt hij speciale experimentele set-ups en geavanceerde apparatuur zoals de Pyrouette en de elektrospincabine die het Eindhovense IME Technologies vermarkt.

Peters blijft werkzaam binnen de groep Polymer Technology van de TU Eindhoven waar hij universitair hoofddocent is.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.