TU Delft start ruimtevaartinstituut

Nieke Roos
Leestijd: 1 minuut

Het nieuwe TU Delft Space Institute bundelt alle ruimtevaartactiviteiten van de universiteit. Er zijn drie poten: Distributed Space Systems gaat met name zwermtechnologie ontwikkelen met grote aantallen samenwerkende nanosatellieten, Space Robotics stort zich onder meer op zeer nauwkeurige micro-aandrijving en Sensing from Space focust op miniatuursensoren om het heelal en de aarde te observeren alsmede op de verwerking van hun data aan boord. Behalve op onderzoek richt het instituut zich ook op educatie. Zo komt er een brede minor Spaceflight.

‘De TU Delft heeft zeer veel ruimtevaartactiviteiten, en niet alleen op de faculteit Luchtvaart- en Ruimtevaarttechniek’, stelt Eberhard Gill, directeur van het nieuwe instituut. ‘De nanosensoren van Technische Natuurkunde zijn vermaard en bijvoorbeeld terug te vinden in de Europese ruimtetelescoop Herschel, en bij Civiele Techniek en Geowetenschappen zit veel kennis over aardobservatie. Met het nieuwe instituut willen we de verschillende experts beter samenbrengen. Voor samenwerkingspartners binnen de overheid en het bedrijfsleven willen we beter zichtbaar maken welke expertise we hun kunnen bieden.’

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.