TU Delft overweegt numerus fixus voor werktuigbouw

Alexander Pil
Leestijd: 2 minuten

De faculteit Werktuigbouwkunde, Maritieme Techniek en Technische Materiaalwetenschappen (3ME) van de TU Delft denkt serieus over selectie aan de poort voor werktuigbouwkunde. De numerus fixus heeft niets te maken met een te groot aantal aanmeldingen, maar wordt overwogen vanwege de kwaliteit van de studenten. De afgelopen jaren is de uitval in het eerste jaar erg hoog. Vorig collegejaar kreeg een derde van de eerstejaars een negatief bindend studieadvies. Bovendien stopte ongeveer tien procent voortijdig.

Met de numerus fixus wil de universiteit ’grip krijgen op de kwaliteit van studenten‘, aldus onderwijsdirecteur Peter Wieringa in TU Delta. ’We weten dat scholieren die op het vwo gemiddeld meer dan een 7,5 halen een goede kans van slagen hebben. Als het aan mij ligt, gaan we selecteren aan de poort.‘

Heel hoog zal de drempel voorlopig nog niet zijn. In TU Delta zegt Wieringa te mikken op 550 tot zeshonderd eerstejaars voor werktuigbouwkunde en maritieme techniek samen. Het aantal vooraanmeldingen lag vorige week echter nog op 474.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.