TU Delft haalt banden aan met Japan voor nieuwe turbomachines

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

TU Delft en Osaka Institute of Technology gaan samenwerken op gebied van turbomachinery, zoals gas- en stoomturbines voor lucht- en ruimtevaart en industrie. Voor TU Delft is de ondertekening van de intentieverklaring een belangrijke stap naar verdere toenadering tot Japanse bedrijven zoals Mitsubishi Heavy Industries (MHI) en Kawasaki Heavy Industries (KHI). ‘Dat is goed gelukt’, aldus Piero Colonna, hoogleraar Propulsion and Power van TU Delft. Hij heeft uitstekende contacten kunnen leggen met Mitsubishi en Kawasaki voor de verkennen verdere samenwerking.

Yasushi Fukuizumi, technologiemanager van MHI was onder de indruk van TU Delft en zei nieuwe inzichten te hebben gekregen over samenwerking met internationale universiteiten. Japanse bedrijven, die traditioneel veel eigen onderzoek doen, hebben behoefte aan nieuwe dimensies in strategie en technologie. TU Delft heeft omgekeerd behoefte aan verdere validatie van onderzoeksresultaten en steeds complexere rekenmodellen.

De eerste afspraken in de intentieverklaring zijn de uitwisseling van studenten en onderzoekers tussen beide universiteiten na de zomer, en het opzetten van verdere bijeenkomsten met Japanse academia en industrie.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.