TU Delft en Croon lokken ingenieurs terug naar technische sector

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Croon Elektrotechniek en Delft Toptech, de school of executive education van de TU Delft, gaan intern ingenieurs opleiden die niet meer in de technische sector werken maar wel geïnteresseerd zijn in een technische functie op hbo- of WO-niveau. Net als veel andere technische bedrijven heeft Croon moeite om geschikte kandidaten te vinden voor technische functies. Door actief te werven in andere sectoren verwacht Croon zijn behoefte aan hoger opgeleide technici te kunnen invullen.

Veel ingenieurs kiezen na hun technische opleiding voor een carrière als bijvoorbeeld consultant, constateert Croon. We zijn de eerste werkgever in Nederland die werk maakt van het werven van ervaren werknemers met interesse in een nieuwe technische functie’, zegt Frank Schoof, HR-manager bij Croon. ‘Ons bedrijf is verantwoordelijk voor de complete elektrotechnische installaties in duizenden gebouwen, schepen, industriële complexen en andere projecten. Daar werken zo‘n tweeduizend vakmensen aan. Om onze ambities te verwezenlijken hebben we een toenemende behoefte aan technici op hbo- en WO-niveau. Met dit programma hopen we zo‘n dertig van deze technici aan te trekken.’

De samenwerking met Croon past binnen het Professional Engineering Programme van Delft Toptech. Dat is erop gericht kandidaten die in potentie gekwalificeerd zijn vanuit andere werkvelden te laten terugkeren naar de techniek. Naast het programma voor elektrotechniek dat met Croon is ontwikkeld, rolt het binnenkort programma‘s uit voor mechatronica en werktuigbouwkunde. De opleidingen beslaan twintig dagen in de loop van twee tot drie maanden en vergen daarnaast zo‘n twintig dagen zelfstudie.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.