TU Delft brengt nano van lab naar app

Alexander Pil
Leestijd: 3 minuten

Half oktober tekenden Krohne Altometer en Nexperia een samenwerkingscontract met de TU Delft. Daarmee is het Nano Engineering Research Initiative (Neri) van de universiteit officieel van start gegaan.

‘Het nano-onderzoek in Delft en in Nederland is van wereldniveau, maar de vertaling naar de industrie laat nog te wensen over.’ Dat stelt Marcel Tichem, universitair hoofddocent aan de TU Delft. ‘De reden daarvoor is dat het vakgebied volop in beweging is, met nog veel fundamentele vragen. En het ontbreekt aan ontwerpkennis en maaktechnieken om de beloftes van de nanotechnologie om te zetten in producten.’ Om de valorisatie te versnellen, ondernam de Delftse universiteit actie.

Vanuit de afdeling Precision and Microsystems Engineering (PME) startten de Delftse wetenschappers met het Nano Engineering Research Initiative (Neri). Programmaleider Tichem: ‘Ons doel is om de nanotechnologie uit het lab naar de industrie te brengen. We hebben ons onderzoek in kernwoorden samengevat en zijn daarmee naar de markt gegaan. In een matchmakingsbrainstorm stelden we bedrijven de vraag waar hun interesses lagen en zochten we naar de goede link.’

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.