Tu-budgetten omhoog, maar met hoeveel?

Paul van Gerven
Leestijd: 1 minuut

De technische universiteiten zullen hun budgetten zien stijgen, maar hoeveel blijft onduidelijk, ook na een parlementaire behandeling deze week. Volgens berekeningen van universiteitsvereniging VSNU ontvangt TU Delft in 2023 nog eens 28,2 miljoen euro per jaar, TU Eindhoven 13,4 miljoen en Universiteit Twente 6,1 miljoen, terwijl alle andere universiteiten te maken krijgen met bezuinigingen.

Het ministerie van Onderwijs bestrijdt deze cijfers met het argument dat VSNU geen rekening heeft gehouden met verschillende aanvullende beleidswijzigingen. VSNU stelt echter dat het ministerie helemaal geen administratieve maatregelen heeft genomen die van invloed zijn op de universitaire begrotingen.

Door de steun van coalitiepartijen lijkt het er niet op dat staatssecretaris Ingrid van Engelshoven af ​​zal zien van de uitvoering van haar plannen. Ze beloofde de budgettaire effecten op institutioneel niveau te evalueren en indien nodig maatregelen te treffen.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.