TSMC verhoogt uitgaven na sterk kwartaal, verwacht topjaar in 2010

Paul van Gerven
Leestijd: 1 minuut

Na het beste kwartaal sinds een jaar verwacht TSMC het lopende jaar 1,8 miljard euro te investeren. Aan het begin van 2009 dacht de Taiwanese foundry ondanks de recessie nog aan 1,1 miljard euro, maar het bedrijf voerde dat bedrag alras op naar 1,6 miljard euro. Het komende kwartaal verwacht het nog iets betere cijfers te kunnen presenteren, maar in 2010 denkt het echte klappers te kunnen maken. ’TSMC verwacht dat volgend jaar een recordjaar gaat worden. En als ik het over groei heb, dan bedoel ik winst en niet alleen omzet‘, aldus CEO Morris Chang.

Het derde kwartaal bracht TSMC een omzetdaling van 3,3 procent naar net geen 90 miljard Taiwanese dollar, zo‘n 1,9 miljard euro. De winst steeg echter kwartaal op kwartaal met 25 procent naar 30,55 miljard Taiwanese dollar (638 miljoen euro). Dat  staat op gelijke voet met het derde kwart van vorig jaar, toen de financiële crisis voor het eerst oversloeg naar de reële economie. Twee kwartalen verder begon TSMC alweer aan de weg omhoog.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.