TSMC stapt in leds, zonnecellen

Leestijd: 1 minuut

TSMC blijft investeren in moeilijke tijden. Het gaat een bedrijfsonderdeel oprichten dat het potentieel van led-lampen en zonnecellen voor de Taiwanese foundry gaat onderzoeken. Rick Tsai, tot gisteren CEO van het bedrijf, gaat de nieuwe eenheid leiden. Oprichter en bestuursvoorzitter Morris Chang (77) neemt de dagelijkse leiding van Tsai over. TSMC denkt in 2018 twee miljard dollar te kunnen verdienen in de nieuwe markten.

De Taiwanezen zeggen niet alleen maar op de IC-industrie te willen vertrouwen voor groei. ’Met het oog op de toekomst moet TSMC langetermijnmogelijkheden ontwikkelen‘, aldus Chang in een persbericht. Tegenover Reuters voegde Tsai daaraan toe dat ’we kansen hopen te vinden in de groene-energiesector. Dat zal de groei en winst van ons bedrijf aanjagen.‘

Met chipfabricage denkt TSMC echter ook een prima boterham te kunnen blijven beleggen. Volgens Chang kan de omzet met de helft toenemen tot veertien à vijftien miljard dollar in 2018. In 2008 bedroeg de omzet tien miljard dollar. Het duurt tot 2012 voordat dat niveau is bijgehaald, denk TSMC.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.