TSMC schakelt eerste euv-proces op naar massaproductie

Paul van Gerven
Leestijd: 1 minuut

TSMC heeft aangekondigd dat het is begonnen met de levering van zijn N7+-chips in hoge volumes. De N7+-node van de Taiwanese foundry is de eerste met euv-lithografie, zijn het voor slechts een paar kritieke lagen. ‘Onze euv-tools zijn productierijp, met een beschikbaarheid die doelen voor massavolumeproductie en uitgangsvermogen van meer dan 250 watt voor dagelijkse bewerkingen bereiken’, schrijft TSMC in een verklaring, uiteraard verwijzend naar de euv-scanners gekocht bij ASML.

TSMC stelt dat N7+ ‘de eerste commercieel beschikbare euv-lithografietechnologie in de branche is’. Samsung heeft al smartphones op de markt met in eigen huis geproduceerde euv-chips, maar zou mogelijk niet kunnen tippen aan het volumes dat TSMC nu haalt.

Het is niet bekend welke bedrijven als eerste de N7+-chips in ontvangst hebben genomen. Voor de hand liggende klanten zijn Huawei en AMD.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen