‘TSMC in ‘intensieve onderhandelingen’ over Europese fab’

Paul van Gerven
Leestijd: 1 minuut

TSMC en de EU zijn in ‘intensieve onderhandelingen’ om een ​​fab op te bouwen in Europa, vertelden bronnen uit de industrie aan de Ojo-Yoshida Report zonder verdere details te verstrekken. Het is onduidelijk wat voor soort fab TSMC zou willen bouwen en in welk land.

TSMC breidt zijn productiebasis buiten Taiwan voorzichtig uit, heeft een redelijk geavanceerde fabriek in de VS gebouwd en een deal gesloten met Sony om 28-12 nm-chips te produceren. In juli vorig jaar zei topman Mark Liu dat zijn bedrijf Duitsland bekeek voor een fablocatie. In december was die evaluatie overgegaan naar ‘vroege gesprekken’.

Er wordt algemeen aangenomen dat een Europese TSMC-fabriek trailing-edge chips zou produceren, voornamelijk voor de automarkt. Je zou kunnen stellen dat een geavanceerde fab sowieso geen optie meer is, aangezien de Europese Chips Act landen toestaat om alleen first-of-a-kind chipproductieactiviteiten te subsidiëren, en Intel al plannen heeft gelanceerd voor de meest geavanceerde generatie.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.