‘TSMC in ‘intensieve onderhandelingen’ over Europese fab’

Paul van Gerven
25 mei 2022

TSMC en de EU zijn in ‘intensieve onderhandelingen’ om een ​​fab op te bouwen in Europa, vertelden bronnen uit de industrie aan de Ojo-Yoshida Report zonder verdere details te verstrekken. Het is onduidelijk wat voor soort fab TSMC zou willen bouwen en in welk land.

Foto: TSMC

TSMC breidt zijn productiebasis buiten Taiwan voorzichtig uit, heeft een redelijk geavanceerde fabriek in de VS gebouwd en een deal gesloten met Sony om 28-12 nm-chips te produceren. In juli vorig jaar zei topman Mark Liu dat zijn bedrijf Duitsland bekeek voor een fablocatie. In december was die evaluatie overgegaan naar ‘vroege gesprekken’.

Er wordt algemeen aangenomen dat een Europese TSMC-fabriek trailing-edge chips zou produceren, voornamelijk voor de automarkt. Je zou kunnen stellen dat een geavanceerde fab sowieso geen optie meer is, aangezien de Europese Chips Act landen toestaat om alleen first-of-a-kind chipproductieactiviteiten te subsidiëren, en Intel al plannen heeft gelanceerd voor de meest geavanceerde generatie.