TSMC giet 100 miljard in capaciteitsuitbreiding

Paul van Gerven
Leestijd: 1 minuut

TSMC investeert de komende drie jaar 100 miljard dollar in r&d en uitbreiding van de productiecapaciteit. ‘We gaan een periode van hogere groei in, aangezien de meerjarige megatrends van 5G en high-performance computing de komende jaren naar verwachting de sterke vraag naar onze halfgeleidertechnologieën zullen voeden’, aldus de Taiwanese foundry in een verklaring aan Reuters.

De ongekende capex-stijging volgt na aankondigingen van grote investeringen en strategieën van Intel vorige week. De processormaker geeft 20 miljard dollar uit aan twee nieuwe fabrieken in Arizona en, naast het upgraden van zijn Ierse fabrieken naar 7nm-technologie, verwacht Intel binnen een jaar de bouw van een nieuwe fabriek in een Europees land te aankondigen. Bovendien doet Intel nog een poging met zijn foundrydiensten, wat betekent dat het mogelijk rechtstreeks met TSMC gaat concurreren.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.