Tsjechen confisqueren namaaklagers

Nieke Roos
Leestijd: 1 minuut

Op verzoek van lagerfabrikant SKF hebben de autoriteiten afgelopen april een inval gedaan bij een niet-geautoriseerde distributeur in het noordoosten van Tsjechië. Hierbij hebben ze meer dan dertig ton namaak-SKF-producten in beslag genomen. Ook zijn er lagers geconfisqueerd van andere leveranciers. De distributeur had de producten verkregen buiten de officiële SKF-kanalen om en ze verkocht aan eindgebruikers en verdelers in Tsjechië en andere landen, voornamelijk in Europa.

Ook in de wereldwijde lagermarkt is de productie en handel in namaak een groeiend probleem. Beide activiteiten zijn niet alleen illegaal maar ook gevaarlijk. In het slechtste geval kan de toepassing van namaaklagers ernstige veiligheidsproblemen opleveren voor werknemers en gebruikers of resulteren in een verkorte levensduur, slechte productkwaliteit of schade aan machines.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.