Trumpf investeert 70 miljoen in euv-technologie

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Laserspecialist Trumpf heeft aangekondigd een nieuwe site te bouwen voor zijn euv-activiteiten. Het Duitse bedrijf trekt daar 70 miljoen euro voor uit. De nieuwe gebouwen in Ditzingen zullen zo’n 34 duizend vierkante meter beslaan en moeten over twee jaar zijn opgeleverd. Naast productieruimtes en cleanrooms is er ook ruimte voor tests en start-up. Het aangrenzende kantoorblok biedt onderdak aan 270 medewerkers.

De lasers van Trumpf vormen een belangrijk onderdeel van ASML’s euv-machines. De systemen beschieten tindruppels waarbij het benodigde euv-licht ontstaat. De nieuwe site zal vooral worden gebruikt door het bedrijfsonderdeel Trumpf Lasersystems for Semiconductor Manufacturing dat eind vorig jaar speciaal werd opgericht voor euv-ontwikkelingen. Voor de ASML-machines worden vier hoogvermogenlasers in serie gekoppeld zodat de resulterende laserpulsen voldoende vermogen halen.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.