Trilmotoren Koolen in Atex-uitvoering beschikbaar

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Elsto Aandrijftechniek levert de een- en driefasige trilmotoren van Koolen Industry uit de KBM- en KBC-serie voortaan ook in Atex-uitvoering voor toepassing in omgevingen waar gevaar is voor stofexplosies. De nieuwe modellen zijn geschikt voor stofzone 22. De KBM-serie bestaat uit twee-, vier- en zespolige trilmotoren in verschillende uitvoeringen, met een arbeidsmoment tot en met 90 kgcm en de KBC-serie omvat vier-, zes- en achtpolige trilmotoren in verschillende uitvoeringen tot een arbeidsmoment van 6000 kgcm. De modellen uit beide series zijn geschikt voor toepassing in de bulkindustrie, sorteersystemen en voor transport van stortgoed.

De behuizing vanaf de modellen KBM 12.2, KBM 30.4, KBM 30.6 en alle KBC-modellen is vervaardigd van gietijzer. Bij de kleinere bouwgroottes zijn de behuizingen gemaakt van aluminium. Standaard worden de beschermkappen van al deze trilmotoren vervaardigd van in- en uitwendig gepoedercoat plaatstaal. Voor de meeste modellen uit deze twee series zijn echter op aanvraag ook beschermkappen van roestvaststaal te leveren.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.

Gerelateerde artikelen