Transmissietak Bosch Rexroth over naar ZF

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

ZF Friedrichshafen lijft de Bosch Rexroth-divisie voor grote transmissiesystemen. Ruim twaalfhonderd medewerkers maken de overstap. Voor ZF betekent de acquisitie een intrede in de markt voor industriële versnellingsbakken die worden gebruikt in onder meer booreilanden, mijnvoertuigen, tunnelboormachines en kabelbanen. Bovendien versterkt het Duitse bedrijf zijn activiteiten op het gebied van windmolens. Een overnamebedrag is niet bekendgemaakt.

ZF neemt twee productielocaties van Bosch Rexroth over. De hoofdvestiging in Witten, Duitsland, heeft bijna negenhonderd medewerkers en huisvest naast productie ook de administratie, de ontwikkeling en de verkoop. De fabriek in Beijing, China, heeft ruim driehonderd en produceert uitsluitend windturbinetransmissies. Ook de servicelocatie in het Amerikaanse Lake Zurich (ongeveer vijftien medewerkers) verandert van eigenaar.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.