Training voor internationals maakt Jaco Friedrich docent van het jaar

René Raaijmakers
Leestijd: 4 minuten

Botte nieuwe collega’s, groepsleiders met onbegrijpelijke wensen. De Nederlandse hightechcultuur levert voor startende internationals soms frustratie op. Waarom is het niet voldoende als ze doen wat wordt gevraagd? Jaco Friedrich helpt ze op weg. Met zijn training ‘How to be successful in the Dutch high tech work culture’ werd hij High Tech Institute’s docent van het jaar.

‘Internationals geven over het algemeen een hogere waardering dan Nederlanders.’ Meteen relativeert Jaco Friedrich zijn benoeming tot High Tech Institute’s docent van het jaar 2021. De eer viel hem samen met trainer Onno van Roosmalen te beurt.

Friedrich traint al twintig jaar leiderschaps- en communicatievaardigheden. Daarbij richt hij zich vooral op technici en met name professionals in de hightech. Hij is zelf ingenieur en raakte geïnteresseerd in teamdynamiek en persoonlijke interactie omdat hij zag dat dit grote invloed had op het succes van technische ontwikkelprojecten. Hij besloot psychologie te gaan studeren en van technici trainen zijn vak te maken.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.