Training op maat geeft Nexperia beter inzicht in kosten en doorlooptijden

Collin Arocho
Leestijd: 5 minuten

Nexperia Itec heeft een rijke geschiedenis in de ontwikkeling van industriële producten en productieoplossingen voor de halfgeleiderindustrie. Maar toen de groep tijdens de ontwikkeling van de Adat3-XF-machine de moeilijke taak kreeg om de deliverables in evenwicht te brengen met de beoogde kosten, gingen senior mechanisch ontwerper Theo ter Steeg en zijn team op training bij High Tech Institute om het ontwerpproces te stroomlijnen en vanaf het begin een beter overzicht te krijgen.

De route naar de voorhoede van technologische ontwikkeling is voor geen enkel bedrijf eenvoudig. Die voorsprong behouden, decennialang, is een prestatie die voor nog veel minder organisaties is weggelegd. Met roots die teruggaan tot NXP en Philips lukt het Nexperia en zijn Industrial Technology and Engineering Center (Itec) toch al meer dan dertig jaar. En ze zijn niet van plan om die plek op te geven.

‘Sinds ik eind jaren negentig lid werd van het oorspronkelijke Itec-team bij Philips, was het altijd het doel om de grenzen te blijven verleggen en ons aanbod te blijven verbeteren’, zegt Theo ter Steeg, senior mechanisch ontwerper bij Nexperia. Sinds 2000 besteedt hij zijn energie aan de pick-and-place diebondingmachines van het bedrijf, met name de Adat3.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.