Touchscreen IQ Automation waarop je kunt leunen

Clara Dorrepaal
Leestijd: 1 minuut

IQ Automation brengt een serie industriële monitoren op de markt waarop je ondanks de touchbediening kunt leunen. De drukgevoelige sensor maakt onderscheid tussen statisch contact en als bediening bedoelde aanrakingen. Zo kan de operator bij grote beeldschermen met één hand steun zoeken op de terminal. De grootbeeldmonitoren zijn verkrijgbaar onder het merk Flatman in de afmetingen 32, 42 en 46 inch, leverbaar als panel-pc of als losse monitor.

De touchtechnologie is afkomstig van 3M. Het aanraakgevoelige paneel kan met een vingertop, een handschoen of een stift bediend worden. De sensor heeft een resolutie van zestienduizend bij zestienduizend drukpunten en is ingebouwd tussen het TFT-lcd-display en de frontplaat. De driverelektronica zit in de behuizing. Bij de monitorversie is een USB- en een RS232-interface beschikbaar.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.