Toshiba komt met gratis ontwikkelkit voor motorcontrole

Pieter Edelman
Leestijd: 1 minuut

Toshiba Electronics Europe komt met een gratis softwarepakket voor het ontwikkelen, prototypen en testen van motoraansturing gebaseerd met Cortex-M3-gebaseerde microcontrollers. De Motormind-software is vooral bedoeld voor Toshiba‘s eigen TMPM37x-familie, die over een vector engine (VE) en programmable motor drive-outputs (PMD) beschikt. Met Motormind is het eenvoudig om de belangrijkste motorparameters in te stellen en te beheren via een grafische interface. Deze GUI ondersteunt ook een digitale storage-oscilloscoop-functie (MDSO) die ’snapshots‘ van interne motorparameters kan maken tijdens de werking van het systeem.

Ontwikkelaars krijgen toegang tot motor-, PI-controle- en systeemgedraginstellingen die zonder hercompilatie van de firmware direct naar een targetbordje kunnen worden gestuurd. Verder biedt het pakket verschillende views, waaronder snelheid- en koppeldisplays en een CPU-load-monitor.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.

Gerelateerde artikelen