Topsectoren krijgen focus: 25 missies vastgelegd

Paul van Gerven
Leestijd: 1 minuut

Acht ministeries hebben samen met de industrie en onderzoeksinstituten vijfentwintig missies opgesteld om belangrijke uitdagingen aan te pakken en economische activiteit te genereren. Het kabinet heeft onlangs het voorstel ondertekend, wat betekent dat bedrijven en instituten oplossingen kunnen gaan voorstellen.

De missies zijn onderverdeeld in vier categorieën: energietransitie & duurzaamheid, landbouw, water & voedsel, gezondheid & gezondheidszorg, en veiligheid. De missies bestrijken dus een breed gebied, variërend van het realiseren van een emissieloze elektriciteitsvoorziening in 2050 tot een toename van het aantal jaren dat mensen in goede gezondheid doorbrengen. Voor elk thema zal een uitgebreide Kennis- en Innovatieagenda worden opgesteld, gebaseerd op input van industrie en kennisinstellingen.

Er is een vijfde, niet-missiegeoriënteerd thema gericht op de ontwikkeling van nieuwe technologieën die kunnen helpen bij het realiseren van de missiedoelen (maar ook op zichzelf belangrijk zijn). Deze sleuteltechnologieën – nanotechnologie, quantumtechnologie, fotonica en hightech – krijgen hun eigen Kennis- en Innovatieagenda.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen