Topman Aalberts: ‘Techniekonderwijs moet gratis’

Paul van Gerven
Leestijd: 1 minuut

Technische opleidingen zouden ‘een paar jaar gratis’ moeten worden. Daarvoor pleit Aalberts Industries-ceo Wim Pelsma in het Financieele Dagblad. Nederland beschikt volgens de topman over alle ingrediënten om vooraan te lopen in technologieontwikkeling, maar zonder werknemers met de juiste opleiding gaat dat niet gebeuren. Hij noemt de studentenstops bij verschillende technische opleidingen ‘rampzalig’.

De oproep van Aalberts is een van vele in de aanloop naar de verkiezingen op 15 maart. Werkgevers en universiteiten trapten vorig jaar af met een lobby om een miljard euro vrij te maken voor onderzoek en innovatie. De Adviesraad voor Wetenschap, Technologie en Innovatie (AWTI) sloot zich daarbij aan. En de technische universiteiten en de FME riepen begin februari op tot een Technologieakkoord naar voorbeeld van het Energieakkoord.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.