Toolbox Assembléon en Valor voor complete fabrieksautomatisering

Nieke Roos
Leestijd: 1 minuut

Assembléon heeft zijn krachten gebundeld met de Israëlische specialist in PCB-software Valor Computerized Systems, die onlangs in handen is gekomen van Mentor Graphics. Op de Productronica-beurs in München hebben de twee een pakket van software en tools aangekondigd waarmee bedrijfsprocessen en workflows op machine-, lijn- en fabrieksniveau zijn te automatiseren. De suite integreert de businessplanning en logistieke systemen met de assemblage-apparatuur op de vloer. Realtime gegevens uit de Veldhovense pak-en-plaatsmachines sluiten naadloos aan op de hogerniveaubesturingscomponenten in het manufacturing execution system (Mes) van Valor. ’Hiermee breken we met de traditie dat pak-en-plaatssystemen ’eilanden van automatisering‘ zijn‘, zegt Assembléon-CEO André Papoular. ’Onze oplossing maakt het productieproces slanker, helpt bottlenecks te voorkomen en verbetert het onderdelenbeheer, de logistiek en het kwaliteitsmanagement.‘

De pak-en-plaatsers uit Veldhoven haken al in op de fabricageprocessen; de samenwerking met Valor optimaliseert ze nu ook voor alle managementsystemen. De software automatiseert onder meer de procesvoorbereiding en -engineering, de order- en workflowcontrole en de taakscheduling. Het pakket biedt modules voor kwaliteitscontrole, voor testen, inspectie en herstel, voor realtime prestatiebeheer en -rapportage en voor het management van de materiaalstroom. Zo is er het VPlan-Lite-gereedschap, dat kant-en-klare geoptimaliseerde programma‘s en installatie-instructies genereert voor Assembléons A-serie. De tool is eenvoudig te upgraden naar systemen van andere leveranciers. Voor performancemonitoring hebben de Veldhovenaren samen met Valor een dashboard ontwikkeld dat alle operationele informatie zichtbaar maakt. Met het oog op de traceerbaarheid is er een oplossing die referenties toewijst en geserialiseerde toevoerrollen identificeert.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen