Tonerfabriek Océ operationeel

Leestijd: 1 minuut

Afgelopen week heeft Océ een nieuwe productielijn voor zwarte toner in gebruik genomen in Venlo. De fabriek is een verbeterde versie van de bestaande faciliteiten. De doorvoertijd is met deze inline bulk toner production plant ruim gehalveerd. Océ verwacht zo een kostenreductie van zo‘n vijftien procent te kunnen verwezenlijken. Bijkomend voordeel is dat de vloeroppervlakte van de tonerlijn is verkleind van vierduizend naar 3300 vierkante meter. Océ heeft ongeveer tien miljoen euro geïnvesteerd in de fabriek.

De nieuwe lijn moet niet worden verward met de Venlose tonerfabriek die Canon begin dit jaar aankondigde. Tegenover de Japanse zakenkrant The Nikkei verklaarde CEO Fujio Mitarai dat zijn bedrijf plannen had in die richting. Hoewel Océ de bouw nog altijd niet wil bevestigen, zou het hier gaan om een tonercartridgefabriek, terwijl de nieuwe lijn alleen zwarte toner produceert. Met de bouw zou tien miljard yen zijn gemoeid, ongeveer honderd miljoen euro.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.