‘Tokyo Electron houdt zich aan Amerikaanse zwarte lijst van Chinese bedrijven’

Paul van Gerven
Leestijd: 1 minuut

De Japanse chipapparatuurfabrikant Tokyo Electron levert niet aan Chinese klanten op de zwarte lijst van de Verenigde Staten. Dat heeft een anonieme TEL-manager verteld aan Reuters. ‘We zouden geen zaken doen met Chinese klanten waarmee Applied Materials en Lam Research ook geen zaken kunnen doen’, aldus de bron. Hij erkende dat Japanse bedrijven die van het verbod proberen te profiteren door hun Chinese marktaandeel te vergroten, waarschijnlijk het deksel op de neus krijgen in de VS.

Uit de beslissing van TEL blijkt dat niet-Amerikaanse bedrijven druk voelen om de Amerikaanse zwarte lijst te eren, ook al zijn ze daartoe niet wettelijk verplicht. Eerder verbrak het Japanse Arm de relatie met Huawei. TSMC gaat echter door met Chinese orders. ASML heeft tot nu toe ook aangegeven dat het zaken zal blijven doen in China.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.