Toelever-mkb slaat handen ineen

Leestijd: 2 minuten

Kleine en middelgrote toeleveranciers in de hightechindustrie hebben zich verenigd binnen het platform Brainport Industries. ’Met Brainport Industries nemen de toeleveranciers zelf het initiatief en de regie voor de hightechketen‘, legt voorzitter en NTS-CEO Marc Hendrikse uit. ’Door samen te werken kunnen we ons ecosysteem verder professionaliseren en internationaliseren.‘ Gisteren presenteerde het platform zich aan het grote publiek.

Grote techniekbedrijven zoals ASML, Fei en Philips Healthcare vragen op het gebied van techniek, kosten en flexibiliteit steeds meer van hun toeleveranciers. Begin dit jaar startten negen hightech toeleveranciers het Brainport Industries-programma als vervolg op het Meesters in de Maakindustrie-project. De initiatiefnemers zijn Van Berlo, Euro Techniek Eindhoven, Frencken Europe, Van der Hoorn Buigtechniek, HTR Rubber & Foam, KMWE, NTS Group, Philips Research Open Labs en Sioux Embedded Systems. Ze kregen daarbij steun van de Brabants Zeeuwse Werkgeversvereniging en de Kamer van Koophandel Brabant. De partners mikken op een ’een samenhangend, samenwerkend en transparant ecosysteem van toeleveranciers‘.

’Brainport Industries biedt de unieke kans om eerste, tweede en derde toeleveranciers in de keten samen te laten werken aan een zeer competitieve keten, zodat de huidige klanten in West-Europa blijven en nieuwe zich aangetrokken voelen tot dit ecosysteem en home of high-tech‘, aldus Daan Kersten, programmamanager Brainport Industries bij Brainport Development.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.