Toekomst Nedcar blijft onzeker

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Volgende week dinsdag maakt Mitsubishi bekend wat het precies van plan is met Nedcar. Dat schrijft Eindhovens Dagblad. Uit Jump 2013, een recent strategisch plan voor de middellange termijn, blijkt dat het Japanse bedrijf zich richt op opkomende markten en milieuvriendelijke auto‘s. Die tweede pijler zou het vooral in Europa willen positioneren. De volumes zijn echter zo laag dat het voor Nedcar nauwelijks de moeite waard is.

In het rapport zegt Mitsubishi te mikken op een stabiel productievolume in de VS en Nederland. Dat zou erop kunnen duiden dat de Japanners Nedcar in de lucht willen houden met het huidige productievolume van veertigduizend auto‘s per jaar. Voor Nedcar is dat te weinig. Wel zijn er geruchten dat een andere Europese autobouwer geïnteresseerd is om in Born productie te draaien, aldus ED. Dat zou echter op zijn vroegst in 2015 aan de orde zijn.

Als inderdaad blijkt dat het voor Nedcar blijft bij de veertigduizend wagens van Mitsubishi, moet er stevig worden gesneden in het personeelsbestand. Wellicht betekent dat een ontslag voor de helft van het personeel. De vakbonden en de ondernemingsraad zouden al in onderhandeling zijn met Mitsubishi over de mogelijke afwikkeling.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.