TNO onderzoekt vertrek van TUE-campus

Nieke Roos
Leestijd: 1 minuut

TNO zit zo ruim in zijn jasje op de campus van de TU Eindhoven dat het zich aan het beraden is over de toekomst van zijn gebouw aan De Rondom. Een van de mogelijkheden is om het efficiënter te gebruiken en nog meer ruimtes te gaan verhuren, maar ook afstoting van het hele pand is een serieuze optie. Dat meldt een woordvoerder aan Bits&Chips. Hij ontkent echter dat de kogel reeds door de kerk is en het gebouw al in de verkoop staat, zoals onder meer Eindhovens Dagblad bericht.

De TNO-vestiging op de TUE-campus biedt onder meer onderdak aan 3d-printactiviteiten, materiaalonderzoek en TNO-Esi. Daarnaast huurt de universiteit er een groot aantal ruimtes. In totaal werken er een kleine tweehonderd mensen: 147 met een geheel of gedeeltelijk TNO-contract en 49 externen. Een handjevol materiaalkundigen is zeer recentelijk al verhuisd naar het nieuwe Brightlands Materials Center op de Chemelot Campus te Geleen. De komende vier jaar moet dat groeien naar een man of dertig. Van de overige TNO’ers aan De Rondom zou een groot deel naar Holst en Solliance op de High Tech Campus kunnen.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.