TNO ondersteunt NTS in precisieverspaning

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

De NTS-Group en TNO gaan samenwerken op het gebied van precisieverspaning. TNO heeft lange ervaring op dat terrein en heeft ook speciale machines in huis. De beide organisaties kwamen overeen om een nauwkeurige Hembrug-machine te verhuizen van TNO naar NTS Precision. Het kennisinstituut zal een aantal medewerkers van het Eindhovense bedrijf scholen. De machine blijft wel ter beschikking van TNO voor onderzoek naar het verspanen van nieuwe materialen.

Naast engineering en assemblage neemt het maken van kritieke componenten een steeds grotere plaats in bij NTS. Het bedrijf wil daarom zijn kennis in nauwkeurig verspanen uitbreiden. Eerder dit jaar nam het al draai- en freesbedrijf GMZ Precision uit Schaijk over. Samen met NTS Mans uit Bergeijk heeft het die activiteiten samengevoegd tot NTS Precision op industrieterrein De Esp in Eindhoven.

’TNO werkt samen met het mkb en wil zijn kennis laagdrempelig delen‘, aldus Arnold Stokking, managing director Industrial Innovation bij TNO. ’Daarom maken we onze faciliteiten graag toegankelijk voor het bedrijfsleven. De overeenkomst om de Hembrug-machine bij NTS te plaatsen, is een prachtig voorbeeld van een win-winsituatie. Samen met NTS kunnen we een oplossing bieden voor de meest uiteenlopende ontwikkel- en productievraagstukken met betrekking tot het uiterst nauwkeurig verspanen van harde materialen zoals keramiek of glas.‘

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.