TNO en UT bundelen robotonderzoek

Alexander Pil
Leestijd: 2 minuten

TNO en de Universiteit Twente bundelen hun inspanningen op het gebied van robotica in het open innovatiecentrum I-botics. Het nieuw opgerichte Joint Innovation Center for Interaction Robotics moet focus aanbrengen in de valorisatie-activiteiten voor exoskeletten en telerobotica. De partijen tekenden woensdag een verklaring waarmee een nauwere samenwerking in kennisuitwisseling tussen onderzoeksinstellingen en de industrie start.

I-botics is een open innovatiecentrum voor programmatisch onderzoek met als doel praktische gerobotiseerde innovaties en applicaties te ontwikkelen met een kortere time to market. TNO en de UT werken binnen I-botics samen met industriële partners aan een ontwikkelprogramma.

In de komende maanden werken de partijen, samen met relevante partners in het veld, aan het detailleren aan een ontwikkelprogramma voor de komende jaren. Daarin zullen in ieder geval de onderzoekslijnen exoskeletten en telerobotica (in het bijzonder binnen inspectie en onderhoud) een prominente plek krijgen. Arjen de Jong, senior businessdeveloper bij TNO, zal de zakelijke kant van de samenwerking op zich nemen. Stefano Stramigioli, hoogleraar Advanced Robotics bij de UT, draagt de verantwoordelijkheid voor de wetenschappelijke inhoud.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.