TNO en GTI’s bundelen krachten

Paul van Gerven
Leestijd: 1 minuut

TNO en de vier grote technologische instituten (GTI‘s) Deltares, ECN, Marin en NLR gaan een federatief samenwerkingsverband aan. Met de oprichting van Federatie TO2 willen zij de kennisinfrastructuur en het innovatief vermogen van Nederland versterken. ’Gezien de economisch moeilijke tijden vragen TNO en de GTI‘s niet om meer geld, maar gaan ze het bestaande budget nog efficiënter inzetten door intensievere samenwerking tussen toegepast onderzoek, bedrijfsleven en overheid‘, aldus Jan Mengelers, voorzitter van TNO‘s bestuursraad.

Het federatieverband stelt zich ten doel de Nederlandse kennisinfrastructuur te promoten, het vraaggestuurd onderzoek dat de vijf organisaties uitvoeren te versterken en het gebruik van hun onderzoeksfaciliteiten efficiënter te maken en meer technostarters en spin-offs te genereren. Zowel Mengelers als voorzitter Arie Kraaijeveld van de GTI Associatie benadrukt in een persbericht dat uitgaven aan kennis geen kosten maar investeringen zijn, die duurzame economische groei opleveren. Ook wijzen zij op de centrale rol die kennis en technologie spelen bij het aankaarten van maatschappelijk in de belangstelling staande thema‘s als duurzaamheid, klimaatverandering en mobiliteit.

Deltares is een kennisinstituut voor delta‘s (kust- en riviergebieden), Marin voor nautisch en hydromechanisch onderzoek en NLR voor toegepast lucht- en ruimtevaartonderzoek. Deze kennisorganisaties en ECN en TNO werkten op een aantal gebieden al samen.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.