TNO breidt optomechatronische activiteiten uit naar Eindhoven

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Begin deze maand heeft het Dutch Optics Centre een dependance geopend in Eindhoven. Dit centrum van TNO, TU Delft en andere kennisinstellingen biedt onderzoeksfaciliteiten voor de ontwikkeling van optomechatronische componenten voor precisieproducten zoals satellieten, telescopen, microscopen en controle-instrumenten. ‘We zien een groeiende vraag naar deze expertise in de regio Eindhoven, dus ik verwacht dat het aantal onderzoekers op de High Tech Campus verder gaat groeien’, aldus Kees Buijsrogge, researchmanager Optics bij TNO. ‘Het is voor ons dan ook een logische volgende stap meer aanwezigheid in die regio te hebben.’ Het Dutch Optics Centre start met tien man in het Holst-gebouw op de High Tech Campus.

Zowel nationaal als internationaal is er een groeiende markt voor optische, optomechatronische en contamination control-expertise. Deze kennis is aanwezig bij TNO, waar ongeveer 220 onderzoekers zich richten op onderzoek en ontwikkeling van optomechatronische apparatuur. TNO’s afdeling optomechatronica ontwerpt, realiseert en test mechatronische systemen voor optische toepassingen waarbij extreme stabiliteit, uiterst nauwkeurige en snelle beweging en/of gebruik in extreme omgevingen is vereist. De belangrijkste terreinen van expertise die TNO beheerst zijn precisiemechanica, mechatronica en control. TNO Optomechatronica heeft systemen gebouwd voor de ruimtevaart, astronomie, semicon en voor kernfusieprojecten.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.