TM Solutions’ flexibele kwaliteitschecker

Alexander Pil
14 november 2014

Op de Precisiebeurs heeft Test & Measurement Solutions een kant-en-klaar product voor visie-inspectie gepresenteerd. Flexview is de flexibele plug & play-oplossing voor in-line kwaliteitscontrole. Het is een visiesysteem dat belangrijke defecten aan het oppervlak waarneemt en dimensionale eigenschappen van producten of componenten meet. De 100 procent uitgevoerde, geavanceerde inspectie wordt gedaan zonder onderbreking, terwijl het product continu of in stop & go-modus beweegt.

De flexibiliteit van Flexview maakt dat het geschikt is voor diverse productieomgevingen en verschillende toepassingen, stelt Test & Measurement Solutions. De beeldopname-eenheid kan worden aangepast in de hoogte en kan standaard worden uitgerust met meerdere 2D- en lijnscancamera’s. Daarnaast kan het worden uitgebreid met driedimensionale beeldopname door middel van laserscantechnologie. Door het toepassen en combineren van rgb-, ir- en uv-belichting optimaliseert Flexview de foutdetectie.

‘Dankzij Flexview zijn onze klanten in staat hun inkomende, tussentijdse en uitgaande kwaliteitscontrole te verbeteren’, zegt Koen Schoofs, salesmanager Test & Measurement Solutions. ‘Flexview is tot stand gekomen op vraag van verschillende klanten die behoefte hadden aan een flexibel kwaliteitscontrolesysteem dat standaard kon worden toegepast.’